Новата серия електрокари Linde с товароподемност от 2 до 5 тона излиза на пазара

 През месец Май на международното изложение СеМАТ 2011 в Хановер,  Германия ще бъде представен официално  и пуснат в продажба новият модел електрокари Linde с товароподемност от 2 до 5 тона.  Новата серия ще има 19 модификации на размерите на шасито за специфичните нужди на отделния клиент.  Около дузина технически нововъведения ще служат за постигане на възможно най-нисък разход на енергия, висока производителност, сигурност и удобство. Серията електрокари на скоро взе и една от най-старите и престижни награди за дизайн в бранша – “IF product design award” .

Електрокарът ще бъде най-мощният произвеждан досега от Linde в този клас благодарение на иновативната технология на двата електрически мотора, вградени в задвижващия мост, които снабдяват машината поотделно с 9 kW и 11,9 kW. Резултатът от това е изключително бързо ускорение на скоростта до максимума от 20 км/ч и мигновена смяна на посоките на движение. Освен голямата мощност, четириопорната машина ще бъде най-маневрената в своя клас  – специалната  технология на управляемия мост в комбинация с „активна система на управление”  правят радиуса на завиване на четириопорния електрокар еднакъв с този на триопорен електрокар. Резултати от приложението „активната система на управление” са без аналог – изключителна маневреност и лекота на управление, стабилност и сигурност при завой с товар, понижено износване на гумите, по-малка консумация на енергия и редуциране опасността от удари при работа между стелажите.

Както винаги германският производител на кари Linde акцентира силно върху сигурността на машината. За първи път в новата серия електрокари се използва технология на окачване на задвижващия мост, която е взаимствана от производството на мотоциклети. По този начин се постига умекотяване до минимум на вибрациите, предизвикани от неравности по повърхността, върху която се движи електокара и от товара.  Стабилността на машината при повдигане е допълнително усилена благодарение на окачените на покривната конструкция цилиндри за наклон на товара. Освен, че предпазват оператора, вградените нови технологии допълнително му помагат да върши по-добре своята работа  – системата за управление на хидравликата Linde Load Control е най-прецизната в света на карите, Linde Driver Assistant пък дава допълнителна сигурност и стабилност с автоматично намаляне на скоростта в завой, а бордовият компютър отчита на дисплея точното оставащо време на работата на батерията, така управляващият перфектно знае кога трябва да зареди батерията, за да не се стига до критичен миминум.

Не на последно място разбира се, новият модел ще бъде и еталон за икономичност. Асинхронните електрически мотори имат изключително ниска консумация на енергия, а асинхронната технология позволява да се спестява енергия при спиране на машината и тя да бъде използвана за повдигане или движение в обратната посока. Освен стандартният режим на работа, който позволява максимална икономичност в натоварен работен цикъл, съществува и специалният – „Economy Mode” , който ограничава мощността с която работят електрическите мотори, за да се постигне икономия при по лек работен цикъл.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard