Процес на рециклиране

Изискванията и очакванията на Клиентите към подемно-транспортна техника са строго индивидуални и разнородни. Всички фирми, независимо от етапа им на развитие, търсят надежден и икономически изгоден вариант, отговарящ на техните специфични нужди.

Рециклираните от Linde подемно-транспортни машини са висококачествена и рентабилна алтернатива. Този тип машини също са логичен избор за компании с по-голям парк мотокари. Резултатът от това е осигуряване на подходяща комбинация от нови и рециклирани машини, а също и постигане на оптимално ниска инвестиция. Linde Material Handling разработи висококачествено и надеждно решение за тези изисквания. За тази цел употребяваните мотокари преминават през стандартизиран процес на обновяване, реновиране и рециклиране.

ИСТОРИЯ НА УСЛУГИТЕ

Рециклираните машини в програмата „Approved trucks“ са подбрани от Linde лизингов фонд и мрежа за краткосрочни и дългосрочни наеми. Тези мотокари имат сервизна история и са били поддържани от оторизирани Linde сервизни специалисти. В програмата на Linde  “Approved trucks” са внедрени три стандарта за реновиране и рециклиране -  PLUS, SUPER и ULTRA. Това са международни стандарти, които гарантират, че рециклираните кари, доставени от Linde, отговарят на едни и същи критерии и са вложени оригинални резервни части. Това гарантира, че Клиентите винаги могат да разчитат на едно и също високо качество на продукта.

Фирма Мотокар Сервиз рециклира машини Linde от 1997 както за българския, така и за европейския пазар. До момента в централната сервизна база на Мотокар Сервиз в Индустриална Зона Радиново (гр. Пловдив) са реновирани и рециклирани близо 3000 машини Linde. Освен Сертификат за Произход всички рециклирани машини имат и гаранция, която в много случаи превишава гаранционния период на нови машини на конкурентни марки. Единствено Мотокар Сервиз предлага възможност за дооборудване на машините с допълнителни опции, екстри, различни повдигателни уредби, кабини, системи за сигурност, прикачни съоръжения и др. Ние предлагаме възможност всеки клиент сам да конфигурира, “моделира” и избере как да бъде оборудвана неговата машина.

Процесът по придобиване на знак за качество “Approved trucks” се състои от следните стъпки:

Approved trucks illustration

1. Прозрачна история на машините:
Употребяваните мотокари са подбрани от Linde лизингов фонд и мрежа за краткосрочни и дългосрочни наеми. Тези мотокари имат сервизна история и са били поддържани от оторизирани Linde сервизни специалисти. Всички машини са на реални години и моточасове.
Стандарти на рециклиране за всяко изискване

Мотокар Сервиз предлага рециклирани машини в трите стандарта за обновяване на Linde PLUS, SUPER и ULTRA. Основните разлики между тях са нивото на обновяване и гаранционният срок.

Linde illustration

Това означава, че вие като клиент можете да изберете подходящата машина за​ вашите индивидуални условия на работа и изисквания. Мотокарите Linde PLUS са идеални за приложения с по-ниско натоварване. Категорията Linde SUPER обикновено е подходяща за средни натоварвания.

Linde ULTRA е подходящата категория за взискателни приложения с по-голямо натоварване. Оптималният стандарт за обновяване обаче зависи от редица фактори. Като ексклузивен дилър на Linde за България фирма Мотокар Сервиз предлага консултация и съвет за оптимален и правилен избор на машина в зависимост от спецификата на работа и експлоатационните условия. По-долу е даден първоначален преглед на детайлите и разликите между Linde PLUS, SUPER и ULTRA.

Linde PLUS

Стандартът Linde PLUS включва следните мерки за обновяване и характеристики на оборудването:

 • Извършено сервизно обслужване съгласно препоръките на производителя и отработените часове на машината
 • Мачта, трегер и хидравлика тествани съгласно спецификацията на производителя
 • Емисии в норма
 • Зареждащите функции са проверени
 • Годна батерия
 • Мост управление в изправност
 • Годни гуми
 • Проверени електромори
 • Пълна експлоатационна и функционална проверка
 • Боята е в оптически добро състояние, както и Linde стикерите
 • Проверени предавки
 • Годни седалка на оператора и седалков колан
 • Проверен часовник
 • Отстранени са всички течове и констатирани неизправности
 • Инструкция за експлоатация
 • СЕ сертификат
 • Гаранция: 12 месеца или 500 мото-часа


Предимства на програмата „Approved Trucks“ 

Употребяваните мотокари са подбрани от Linde лизингов фонд и мрежа за краткосрочни и дългосрочни наеми. Тези мотокари имат сервизна история и са били поддържани от оторизирани Linde сервизни специалисти. Всички машини са на реални години и моточасове.​

Качество:

Професионален, стандартизиран и индивидуален подход в процес на рециклиране включително подмяна с нови оригинални резервни части на Linde

Избор:

Три стандарта, които отговарят на широка гама от индивидуални изисквания на клиентите по отношение на ефективността на разходите и условията на работа: PLUS, SUPER и ULTRA. Възможен избор от аксесоари и оборудване по желание на Клиента.

Обслужване:

Различни пакети за финансиране и услуги като дългосрочно отдаване под наем с договор за пълно обслужване. Бързо и цялостно обслужване директно на място на клиента.

Снимков материал на машини в процес на рециклиране

Рециклиране на мотокар

Рециклиране на мотокар

Рециклиране на електрокар

Рециклиране на електрокар

Рециклиране на складова техника

Рециклиране на складова техника

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard