Linde – хидростатика – 50 години от създаването на технология номер 1 в каростроенето

Тази година се навършват  50 години откакто Linde патентова изобретението, което направи германския производител на кари номер едно в Европа за последния половин век. Подемно-транспортните машини с хидростатично задвижване се превърнаха в отлично решение за нуждите на бързо-развиващата се индустрия и за обработване на все по-големи количества товари. Успехът и превъзходството на Linde през годините и днес се поддържа от екипите от висококвалифицирани специалисти и изследователи, които развиват и усъвършенстват хидростатичното задвижване, чиято технология редица компании се опитват да копират.

Тайната на уникалната технология

Linde HydrostaticМеханизмът на хидростатичното задвижване функционира опростено , но същевременно е максимално ефективен – двигателят задвижва само 1 аксиално-бутална помпа, която изпраща хидравлично масло под налягане към всеки от двата хидромотора на задвижващите колела. Двойният  Linde педал управлява посоката на движение на кара напред и назад. Ако педалът се освободи , машината спира - липсва спирачната система с нейните компоненти – спирачна течност, накладки, спирачни цилиндри – следователно отпадат разходите за поддръжката й. Налягането на маслото подава равномерно захранване чрез хидромоторите към двете колела. В резултат на това няма както диференциал, така и ХДП (хидродинамичен предавател). Няма допълнителни разходи за сервиза и поддръжката им. Средната продължителност на живота на хидростатичното задвижване преди основен ремонт е над  20 000 мото-часа. А освен здравина и издръжливост, то осигурява и благоприятна среда на работа на двигателя и го предпазва от претоварване. Благодарение на хидростатиката той работи на по-ниски обороти и спомага за икономичния разход на гориво.

Икономичност и производителност

Хидростатичното задвижване на Linde позволява машината да бъде натоварвана максимално продължително време при тежки условия, като същевременно експлоатационните разходи остават далеч по-ниски в сравнение с другите кари. Именно затова подемно-транспортните машини с марката Linde са с доказано най-висока производителност. При хидростатиката няма триене на метал в метал, следователно няма износване, не са необходими ремонти или подмяна на агрегати за разлика от друг вид машини задвижвани с ХДП . Благодарение на хидростатичното задвижване оперативните разходи на всеки газокар или мотокар Linde намаляват значително, водачите повишат работната си ефективност, времето за обработка на товарите се съкращава и размерът на машинния парк да се редуцира.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard