Подпомагане на ефективността на продуктовата логистика

Linde Material Handling представи свой логистичен влак – един нов продукт създаден да подобри продуктовата логистика на последното изложение LogiMAT 2011.

Логистичният влак на Linde представлява влекач Linde P 50 C с 5 тона сила на теглене, включително оперативната част, така и „интелегентни” товарни ремаркета състоящи се от стоманена рамка със шест колелца, тиха, екологична електрическа система за палетните рамки (т.нар. колички) и лост с теглич. Операторът може да плъзга пълните кошници върху ремаркето с натискане на един бутон. След това количката се спуска на мястото си и се плъзва върху желаната повърхност. По време на „пътуването” си логистичният влак може да обслужва няколко точки на товарене и разтоварване.

Логистичният влак на Linde дава възможност на компаниите с продуктова логистика да постигнат по-добри резултати и да увеличат транспортните си обеми. Това се дължи на подобрените логистични процеси, които дават възможност дори на по-малки пакетни единици да бъдат доставени с доста по-голяма честота по добре познатите методи „just-in-time“ и „just-in-sequence“ типични в производствените процеси.

Логистичният влак на Linde осигурява по-постоянен и регулярен поток на материали и суровини към и от поточната линия. По този начин се налагат по-малко “пътувания” в помещенията за сглобяване благодарение на едновременното зареждане на няколко колички в логистичния влак. В допълнение на това намаляването на инциденти също може да бъде сметнато като предимство, тъй като логистичния влак е свързан с еднопосочна система за движение. Това позволява по-тесни коридори и завои и повече място за процесите, които носят печалба. Системата за непрекъснати доставки е свързана с логистичния влак и допълнително синхронизира доставката и потреблението по систематичен начин.

Linde P50C е компактен влекач начело на логистичния влак и се задвижва от мощен 3 kW AC (асинхронен) електромотор и е конструиран специално за работа в тесни коридори. Ремаркетата на логистичния влак са създадени за дългосрочна употреба и стабилност. Като резултат от методите на конструиране са използвани огънати стоманени профили за повдигащото устройство за товар и контейнерните колички, а най-добра защита е постигната при зареждане на материали за транспорт, при което износването на колелата и нараняването на пода биват избегнати. Ремаркетата включват централна кормилна ос с допълнителни колелца, които могат да пренасят контейнери с размери 1200 x 800 mm, 1200 x 1000 mm или 1000 x 600 mm. Товароподемността на ремаркетата е около 1000 kg (мод. LT 10) или 1600 kg (мод. LT 16) на позиция. Повдигащото устройство се управлява електронно и е много тихо. Благодарение на наподобяващите ЖП вагони логистичният влак има малък радиус на завиване. От съображения за сигурност влакът е електрически изолиран когато количката е спусната. Логистичният влак е гъвкав благодарение на възможността си да се адаптира спрямо различен тип контейнери или начини на превоз и товар.

Логистичния влак на Linde Material Handling предлага на клиентите инструментът, от който те се нуждаят за да организират тяхната производствена логистика използвайки най-модерни технологии.” – каза Ралф Дингелдайн, оглавяващ отдел „Нови машини” на Linde MH когато коментира разработката. „Нашето решение позволява да се постигне първостепенната цел за безпроблемен производствен процес. В същото време логистичния влак повишава безопасността при транспорт на товари като в същото време намалява броя на машините и операторите, които са необходими.” – добави той.

Всеки елемент от логистичния влак е интензивно тестван в тестовите лаборатории на Linde MH в завода в гр. Ашафенбург, Германия. „Ние вече го използваме за повторни или директни поръчки на поточната линия” – каза Лекзандър Шмидт, продуктов менидьър. „В бъдеще всички нужни материали ще бъдат доставяни на база “milk-run” принцип и ще се поставят директно на товарните колички, за да могат те да доставят материалите до поточната линия на база ‘just-in-sequence’”. Използването на товарач, рамков контейнер или количка елиминира нуждата от допълнително оборудване на товаро-разтоварната станция. Нужните материали просто се преплъзват до желаната позиция. Същият логистичен влак може да се използва за доставка на материали и за извозва празни опаковки.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard