Ново поколение складова подемно-транспортна техника Linde

На изложението CeMAT в Хановер се състоя премиерата на новото поколение електрическа складова техника Linde. Машините от серията “Еpion” са създадени за приложение в света на интралогистиката и се отличават с редица уникални нововъведения.

Абсолютната новост при тях е концепцията „Plug-and-Play” , която е заимствана от произвдоството на уреди като електрически бормашини и отвертки със сменяеми приставки  и се използва за първи път в областта на складовата техника. Накратко тя включва едно електрическо устройство, на което може да се монтират различни приставки и то да се трансформира от електрическа палетна количка в електрически стакер с повдигане на палети във височина или пък в електрически влекач, на който да бъде окачено малка платформа за транспортиране на товари. Така можете да имате няколко машини в една. Инвестицията в “Epion“ е изключително изгодна, тъй като, закупувайки веднъж устройството, собственикът може да го дооборудва когато пожелае с приставки по негов избор, вместо да закупува цяла отделна машина за работата, която трябва да върши.

Друга изключителна новост е и фактът, че за първи път Linde интегрира  литиево-йонна батерия в складовата техника. Освен, че разполагат с по-дълъг живот от конвенционалните оловно-кисели батерии, литиево-йонните са по-екологични – те нямат нужда от обслужване, не отделят вредни изпарения по време на зареждане и подлежат на рециклиране. Не на последно място батерията на “Epion“ достатъчно лека и малка, за да се сменя на ръка за изключително лесно, а благодарение на литиево-йонната технология, машината не се нуждае от специално обособено зарядно помещение, а може да бъде зареждана свободно в мрежата на всяко удобно място. Продължителността на зареждане на батерията до максимум е само 90 минути, но при липса на време дори и да не бъде заредена напълно, това не влияе отрицателно върху нейният живот.

“Еpion“ е оборудван с променливо-токов (АС)  електромотор интегриран в задвижващото колело. Функциите повдигане и движение на новият модел се извършват изцяло по електрически път . Управлението се осъществява с една ръка посредством мултифункционален джойстик. Машината е изключително ефективна и в тесни пространства, тъй като може да бъде контролирана и чрез дистанционно управление.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard