Linde Material Handling отпразнува излизането от производство на 750 000-ната си машина.

Първият мотокар с марка Linde е произведен и излиза от поточната линия на фабриката в Германия през 1959г.На 29 Август 2014 г, 55 години по-късно, водещият производител на повдигателна техника отпразнува специален юбилей: На поточната линия беше сглобена 750 000-ната машина – електрокар с товароподемност 5 000 кг. Бъдещият собственик на машината е BMW Group. Електрокарът е оборудван с изцяло остъклена кабина с метални врати, парно отопление, система за сигурност Linde BlueSpot и 2 300 мм вилици и ще работи в една от фабриките на концерна във гр. Вакерсдорф, Германия.

Да започнем от там, че в началото броят на произведените машини е по-скоро скромен и наброява няколкостотин през първите няколко години. Една пета част от машините са били вече продадени извън Германия. Но интересът се засилва година след година: Мотокарите – задвижвани от дизелови двигатели и товароподемност 2 000 – 2 500 кг стават изключително популярни заради ефективната хидростатична трансмисия, двойния педал за движение на машината и лостовете за управление на повдигателната уредба.

През 1985г серията 350 дизелови мотокари има изключителен принос за компанията и е позициониран в premium-клас при машините с товароподемност между 2 000 и 3 500 кг. До 2001г са произведени 100 000 бройки.Това постижение носи признание на Linde като „Най-произвеждан мотокар в Европа“. И позиционирайки компанията като лидер в производството на повдигателна техника задвижвана от двигател с вътрешно горене. Следващото поколение от машини – серията 39Х дизелови мотокари и газокари стартира през 2002г и продължава успешната история на компанията.

В същото време гамата, включваща електически машини произведени във фабриката в Ашафенбург расте. Независимо, че са броят на машините с двигатели с вътрешно горене надхвърля многократно този на машините задвижвани от електрически модул, ситуацията се променя в последното десетилетие и сега съотношението е балансирано. „По отношение на производството ние вярваме, че Linde се превърна в лидер в Европа в този сегмент“, обяснява Сабрине Нойс COO в Linde MH по време на церимонията. „До 2021г ще инвестираме около 60 млн. евро в разширяване и оптимизация на нашето производство в главната ни фабрика в гр. Ашафенбург.“ – добавя тя.

Включително 5 тонният електрокар, който беше част от церемонията настоящото портфолио от машини задвижващи от електромотори се изпозват не само в автомобилостроенето. Също така намират приложение в хранително-вкусовата индустрия, търговията със строителни материали и химическата промишленост. Специалните характеристистики на модела са двойното предно задвижване, комбиниран заден мост, компактен задвижващ електромотор с интегрирани силови модули отделени от електромагнитен съединител.  Системата за контрол на сцеплението (traction control) и автоматичната ръчна спирачка са включени като стандартно оборудване. Заедно с трите различни типа настройки на машината (Efficiency, Economy, Performance) и високочестотно вградено зарядно устройство електрокарите са ефективни, икономични и удобни.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard