Доставен е контейнеровоз (ричстакер) Linde в Пристанище Бургас

Ричстакерът Linde товари контейнери в Бургас

Първият за България 45 тонен ричстакер с марка Линде бе доставен в Пристанище Бургас. Контейнеровозът е с телескопична повдигателна уредба за обработка на 20 и 40 – футови контейнери.

Този модел ричстакери обработват товари в някои от най-големите пристанища в света и са предпочитани заради тяхната по-голяма производителност, стабилност, ергономичност и рентабилност. Причина за това са уникалните технически възможности на машината – по-голяма бързината и по-ниски оперативни разходии в сравнение с всички останали подемно-транспортни средства за обработка на контейнери. Ричстакерът може да транспортира, товари и разтоварва контейнери от и на камиони. Освен това складира пълни и празни контейнери като ги подрежда до 6 един върху друг под формата на блокове. Телескопичната повдигателна уредба позволява вземането на контейнери „през ред”.

Друго съществено предимство на ричстакера е изключителната му мобилност – той може да работи както на сушата, така и на борда на товарен кораб. Максималната товароносимост на машината е 45 тона. Силата и бързината й се дължат на 6-цилиндровия дизелов двигател Cummins с мощност 246 kW и обем 11 000 cm³.

Стандартно, операторската кабина на машината е оборудвана с мултифункционален дисплей, който дава информация за състоянието на машината и на товара във всеки един момент. Високоехнологичните системи за управление следят за правилната и безопасна работа. Те информират оператора за важни параметри като теглото на товара, ъгъла на позициониране на спредера (рамото) на телескопичната повдигателна уредба и др.

За по-голяма ергономичност, комфорт за оператора и сигурност при работа ричстакерите Линде се предлагат със затворена и отопляема кабина с чистачки, подгряване на седалката, опция за разскрежаване на предното стъкло, което дава по-добра видимост, климатик и други екстри.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard