Технологията Linde VertiLight и LED ленти

Linde добави към продуктите си нова технология.

Повече светлина означава по-добра видимост и по-добра сигурност. С технологията VertiLight и LED лентите, Linde представи 2 нови осветителни концепции на Международния търговски панаир за вътрешнологистични решения - LogiMAT 2018. И двете концепции показаха решения за по-добро осветяване на работното пространство. По този начин товаренето, разтоварването и придвижването ще станат по-сигурни и по-безопасни.

Независимо от типа стоки, които трябва да се преместят, една и съща формула осигурява по-добра ефективност, а именно: по-добра видимост = повече сигурност = по-малко щети по рафтовете и стоките. Освен това, добрата осветеност увеличава продуктивността в ежедневните операции. Поставянето и изваждането на палети е оптимално, само когато мястото е добре видимо и операторът на мотокара е способен да го насочи правилно. Допълнително на това, трябва да отбележим, че добрата светлина влияе и на по-доброто представяне на служителите, както и на тяхната концентрация. Поради всички тези причини Linde се фокусира именно върху решенията за осветление на мотокарите.

Технологията Linde VertiLight

Технологията, представена от компанията на световния панаир, осигурява ценен ресурс за компании, които се нуждаят от съхранение, товарене и разтоварване на стоки. Компаниите, които складират продукция по рафтове, които са на значителна височина, могат само да извлекат полза от новата технология VertiLight. Осветителните тела включват LED светодиоди, които са подредени във форма на полукръг. Те са прикрепени към мачтата на мотокара, като така осигуряват перфектна видимост от пода до височината на която се повдига товара. За разлика от останалите осветителни решения, тази технология не оставя светлината да пада под формата на конус, а по-скоро осветява широко и без отблясъци. Технологията VertiLight осигурява светлина от 6,500 Келвина, която е максимално близка до дневната светлина. Така, шофьорът не се изморява толкова лесно и стои концентриран по-дълго време. Вертикалният ъгъл на светлината може да се настройва индивидуално спрямо всяка задача.

LED лентите на Linde

Второто осветително решение от Linde също предоставя възможност за по-добри работни резултати и по-голяма сигурност. Точно както и VertiLIght и LED лентите могат да се поръчат и като допълнително оборудване. LED лентите са осветителни ленти, които се прикрепят към предните и задните носещи греди на мотокарите. Те осигуряват оптимално разпределение на светлината наблизо. Движението на виличния изравнител не възпрепятства потока на светлината. LED лентите излъчват бяла светлина в посоката на движение и червена, ако се виждат отстрани. Това е много полезна индикация, за хора, които се движат пеша в същата алея или други мотокари. Светлината подсказва, дали мотокара се придвижва в права посока. Тези ленти излъчват светлина 5,700 Келвина и не могат да бъдат заслепени от друг вид светлина.

„Ние предлагаме на нашите клиенти възможността да персонализират своите мотокари“, казва Майкъл Фушс, продуктов мениджър на Linde .Той добавя, че LED лентите и VertiLight допълват редовните работните светлини по значим начин. Те са изключително подходящи за осветление на близката работна площ.

По-добра безопасност означава по-малко инциденти и поради тази причина, тези осветителни решения са част от подхода за безопасност на Linde. Неговото мото е „Видимост нула. Безопасност в нашия свят“. Главната цел е да се намалят инцидентите до нула, като междувременно се предлагат най-добрите технологични решения, консултации и услуги.  

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard