Система за защита на стелажите

Linde Material Handling въведоха иновативна технология, която предпазва ричтраците от сблъсък със стелажната конструкция. Технологията се основава на използването на сензор, благодарение на който компанията може да спести средства от инциденти, а водачите на мотокари да посветят цялото си внимание на подреждането на стоките.

Когато ричтрак се сблъска със стелаж, това води до значителни разходи - и на време и на средства. Най-честата причина за тези сблъсъци е отклоненото внимание на водача, което е приковано към повдигането и поставянето на товара. В този момент, той не следи какво се случва с водещите колела на машината. Така, случващото се на земята лесно се изплъзва от фокуса му. Александър Шмид, старши продуктов мениджър на подемно-транспортни средства в Linde Material Handling, казва че пазарните проучвания показват, че щетите при този тип инциденти много често се причиняват от шасито или вилицата. Това е и причината от компанията да насочат поглед към минимизирането на вероятността електрокарът да се блъсне в стелажната система.

Ако стелажът бъде ударен или съборен, то поправката му и замяната костват време. Освен това цялата стока трябва да бъде прехвърлена, което означава, че други части от склада биха били заети временно със съхранението на стоката. По този начин се нарушава процеса по изпълнение на операциите и се намалява се производителността. Това естествено води до негативни последствия и до намаляване на приходите на фирмата.

Сензорите за защита над водещите колела (RPS) разпознават обекти, товари и стелажи, които са срещу тях. Ако се установи препятствие, спирачката на машината се задейства автоматично и не се стига до сблъсък.

Два лазерни сензора, монтирани в защитен корпус над водещите колела, откриват обектите в близост. Сензорите се активират при скорост на движение по-малка от 5 км/час, което е обичайната скорост при маневриране по време на товарене и разтоварване. Ако операторите ускорят превозното средство над тази зададена граница, например за да изминат по-големи разстояния, патентованата система автоматично се изключва.

Технологията е особено подходяща за условията в склад, тъй като може да работи както на изкуствена светлина, така и на дневна и слънчева светлина, обясняват от Linde Material Handling.

Система за защита на стелажите

Сензорът поддържа бързото, но безопасно маневриране, товарене и разтоварване на стоките, благодарение на „допълнителното око“ на нивото на най-долния рафт на стелажа.

RPS сензорът се оказва особено полезен за компании, при които има голямо текучество на водачи на ричтраци или компании, които наемат хора само сезонно. „Тези служители често нямат опит и погрешно преценяват размерите на подемно-транспортното средство“, заявява продуктовият мениджър на Linde. RPS предоставя ценна помощ в бързото и безопасно маневриране на тежкото оборудване.

Системата за подпомагане RPS се предлага като допълнително оборудване за високоефективните модели ричтраци от серия Linde R14 - R25 с товароносимост от 1,4 до 2,5 тона.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard