Нови модели електрокари Х20 – Х35 от Linde – по-здрави, по-производителни и по-ефективни

Linde Material Hadling разработи и пусна нови модели електрокари Linde X20 - X35 с товароподемност от 2,0 до 3,5 тона, които отговарят на производителността и здравината на хидростатиката на Linde, като същевременно осигуряват екологичните ползи от работата с електрокари. Заедно със Linde E20 - E35 се базират на същия принцип на мотокарите с вътрешно горене, пуснати в продажба в края на 2019 г. Това гарантира по-кратки срокове за доставка, лесно достъпни опции и почти идентична концепция за работа на водача.

Все повече компании се обръщат към електрокарите, за да направят своята интралогистика възможно най-неутрална за климата. Тази техника, захранвана с батерии, не отделя никакви емисии по време на работа и не произвеждат никакъв въглероден диоксид, стига електричеството да се генерира от възобновяеми източници като вятър, слънчева енергия или биомаса. Единственият недостатък на този тип машини е фактът, че някои кари с вътрешно горене все още демонстрират превъзходство. Но това вече не е вярно с новите модели. „Много от нашите клиенти искаха да преминат към електрокари, но те не искат да се откажат от познатите характеристики, здравина, отделени шофьорски кабини и ергономичните характеристики, предлагани от Linde. Ето защо решихме да проектираме изцяло нова серия модели, която съчетава положителните характеристики на нашите мотокари с предимствата на традиционните електрокари.“, казва Бьорн Валтер, старши продуктов мениджър в Linde Material Handling.

Електрокарите от серията Linde X20 - X35 отговарят на стандартите за ефективност, когато конвенционалните електрически мотокари достигат своя лимит. Те включват, наред с други неща, овладяване на големи наклони, постигане на дългосрочни високи скорости на работа и работа в присъствието на големи количества прах и мръсотия.

Няколко технически акцента извеждат серията Linde X20 - X35 до нивото на работа на карите с вътрешно горене: двигателите са базирани на технологията за синхронно нежелано съпротивление (SRM) и са допълнително оборудвани с неодимови магнити, а водното охлаждане на силовите модули гарантира, че производителността може да бъде осигурена през дълъг период от време без никакви ограничения, например при работа на няколко смени. Важен за приложението на открито е фактът, че електокарите Linde X20 - X35 могат да се справят с много неравна земя. Това се дължи на дългото междуосие, големите гуми и лагерите от еластомерни пръстени, използвани като амортисьори на предната ос. Те предотвратяват предаването на вибрации и удари, предизвикани от неравна земя, на оператора чрез колелата. Напълно затворените или капсулирани блокове в отделенията за батерията и двигателя осигуряват непропускливост на мръсотия и прахови частици. Достатъчно енергия осигурява литиево-йонната система, разработена от Linde Material Handling: тя се състои от устойчиви на удар високоефективни батерии и зарядни устройства с различни размери, всички проектирани да бъдат изключително безопасни.

Сравнителните тестове, базирани на сертифицирания от TÜV тест за ефективност, разработен от Linde MH, дават два ключови резултата: „От една страна, серията Linde X20 - X35 е също толкова мощна като Linde H20 - H35 по отношение на обработката на стоки, а от друга, електрокарът се представи значително по-добре от всички конкурентни такива по отношение на времето за обработка и разходите за преместен палет“, посочва старшият продуктов мениджър.

Linde X20 - X35

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard