Нов модел електрокари Linde с товароподемност от 6 до 8 тона

Linde Material Handling официално пусна в производство за първи път серия от тежкоподемни електрокари Linde E60 – E80, с товароподемност от 6 до 8 тона, както и усилена версия Linde E80/900 с товароподемност 8 тона при 900 мм център на разстояние на товара. Най-тежкият модел електрокар на европейския първенец в областта на подемно-транспортната техника беше показан тази година на изложението  "World of Material Handling"  в Майнц.

В много от съвременните компании електрическите подемно-транспортни машини се превърнаха в най-доброто решение за инвестиция в интралогистиката, благодарение на икономичността си и липсата на емисии. Успоредно с това , в последните години нарастна и нуждата от обработване на все по-тежки товари и така се роди новия продукт в портфолиото на Linde.

За безпроблемното транспортиране и повдигане на товари машините се захранват с 80-волтови батерии и са снабдени с два мощни херметически затворени, задвижващи АС-мотора, които са интегрирани в предния мост. Електрокарът разполага с необслужваеми спирачки в маслена вана и използва регенеративната енергия от асинхронните мотори, за да спира без консумация и да дозарежда батерията. Хидравличните мотори за повдигане на товара са също асинхронни и отново два на брой, с мощност 21 kW всеки. Въпреки мощността си, машината е изключително тиха и маневрена с радиус на завиване около 3,0 м, а различните програмирани режими на работа я правят оптимално икономична и ефективна.

Новият модел може да се оборудва с всички системи за производителност  и сигурност, които са внедрени и в другите серии на електокарите Linde, ограничавайки максимално риска от аварии : автоматична паркинг спирачка, ограничаване на скоростта в завой - Linde Curve Assist , суперпрезцината система за управление на хидравликата с джойстик – Linde Load Control; отброяване на оставащото работно време на батерията, което я предпазва от дълбок разряд ; най-високо ефективната сигнализационна системата за безопасност Linde Blue Spot, както и активната вентилация за отвеждане на изпаренията при зареждане на батерията.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard