Нов модел дизелови мотокари и газокари Linde EVO

Нов модел модел мотокари и газокари Linde EVO: добавени нови опции и екстри в стандартния базов модел

Новите машини са по-екологично чисти, по-безопасни и по-икономични

Ашафенбург, Германия, 26 Октомври 2012 – Linde Material Handling ще пусне на пазара новите модели високоповдигачи от 2 до 5-тона с дизелов и газов двигател съобразени с новата Директива на ЕС за вредни емисии (2004 /26/EC) отнасяща се за машини с мощност на двигателя над 36 kW, която влиза в сила от 2013 г. Новите модели отговарят на законовите норми за отделяне на вредни емисии и съгласно US-EPA TIER 4 final (40 CFR 89, 40 CFR 1039, 40 CFR 1068), влизаща в сила също от 2013 г. Абривиатурата „EVO“  в името на модела означава, че клиентите могат да очакват „произведение на изкуството” в двигателите и повишаване на енергийната ефективност на машината, както и по-добра ергономичност и безопасност за водача. Новите модели ще бъдат представени за първи път на изложението LogiMAT 2013, което ще се проведе от 19 до 21 февруари в Щутгарт, Германия.

Гамата на Linde H25 – H50 EVO модели с 2,5 до 5-тона товароподемност са най-чистите Linde дизелови мотокари произвеждани някога, благодарение на четири-цилиндров Common Rail дизелов двигател с обем 2000 cm3 и филтър за твърди частици като стандартно оборудване: Като цяло, те са с 69% по-ниски от законовите емисионни ограничения. Двигателят с мощност  44-KW на моделите на Linde H25 – H35D EVO постига максимален въртящ момент от 200 Nm при само 1750 RPM. При същата скорост, 55-KW двигателят на моделите Linde H40 – H50D EVO  постига максимален въртящ момент от 240 Nm. Филтърът за твърди частици се регенерира автоматично без да се налага спиране на машината за сервизиране, независимо от нейното местоположение, дори и в затворени помещения.

Икономически измерения на енергийната консумация

Двигателите на новите дизелови мотокари не е единствената новост. Всички машини в диапазона Linde H20 – H50 EVO дизелови и газокари са снабдени с нова хидравлична помпа с променливо налягане на хидравличното масло. Умишлено помпата е с по-голям капацитет, за да осигури максимална скорост на повдигане на товарите дори при ниска скорост на машината. Това означава, че новите мотокари намаляват вредните емисии и спестят до 28% гориво, дори и на високи обороти. Машините са забележително по-тихи. С намалени до минимум загуби на хидравлично масло, Linde H20 – H50 EVO са не само по-ефективни по отношение на разходите, те са по-добри и за околната среда.

Новият електрически вентилатор прави машините дори по-енергийно ефективни. Неговата скорост на въртене контролира температурата на хидравличното масло, охлаждащата течност, а притока на въздух се адаптира според нуждите на машината, което го прави значително по-икономичен.

Сигурност за оператора и машината.

Новите модели от Linde са първите в света дизелови мотокари, с включена система за контрол на скоростта в завои „Curve Assist“ като стандартно оборудване на машината.  Тази нова система автоматично намалява скоростта на машината в завои, в съответствие с ъгъла на завъртане на волана, като по този начин се осигурява допълнителна защита за водача.

Електронна защита на двигателя „Linde Engine Protection System“ – LEPS се предлага като стандартно оборудване и предпазва двигателя от повреди чрез постоянен мониторинг на ключовите работни параметри на машината като ги следи дали са завишени или под необходимия минимум. Ако това се случи се появява съобщение за грешка на дисплея и ако е се продължи с натоварването на машината – работните мощности се намаляват автоматично. Наблюдаваните параметри включват: ниво и налягане на маслото в двигателя, ниво и температурана охлаждащата течност, температура на хидравличното масло.

Подобрена ергономичност  за водача

Седалките от ново поколение правят работното място на водача дори по-удобно. Те са лесни за индивидуална настройка към теглото на водача, оптимизирано разпределят налягането в окачването на седалката, подобрено е поведението при вибрации и възможност за избор на механично или въздушно окачване. Ако има конкретни изисквания към работното място на водача, седалката „Super Comfort Active“ предлага опция за автоматично регулиране на теглото и активен контрол на климатизиране на седалката. Друга полза е обновеният подлакътник с нов дизайн и система за контрол на товарите “Linde Load Control”. Водачът може лесно да настрои подлакътника според своите изисквания. Новият подлакътник също така разполага с жабка за портфейл, ключове или мобилен телефон. Има още две допълнения, които правят живота на водача по-лесен: ръкохватка на предната колона на кабината за по-голяма безопасност при качване и слизане, както и A4 клипборд с LED осветление като опция.

Linde Material Handling GmbH е със седалище в Ашафенбург, Германия, и е един от водещите световни производители на мотокари и складова техника. Също така е един от най-важните производители на хидростатични и електрически задвижвания, които използват освен в собствените им машини, но и в строителните машини, селскостопанската техника и в дърводобивната техника. Linde Material Handling GmbH е част от групата на KION, която е лидер на европейския пазар на промишлена техника и вторият по големина производител в света.В „Linde Material Handling” работят около 13,800 души по целия свят и през 2011 г. записаните годишни продажби са около EUR 2.856 млрд.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard