Linde Material Handling разработва подемно-транспортни машини с литиево-йонни батерии

Най-актуалната новина от света  на подемно транспортната техника  е предстоящото пускане на складова техника с възможност за оборудване с литиево-йонни батерии в продуктовото портфолио на Linde Material Handling. Първата стъпка ще бъде поставена със старта на продажба на електрически палетни колички Linde T16 – T20. Иновацията в новата модификация електрически колички е, че машина, батерията и зарядното устройство комуникират помежду си чрез CAN-Bus технология. По този начин може да се използва пълния капацитет на системата на компоненти и оптимално оползотворяване на батерията, в резултат на което е постигната значителна икономия на енергия и увеличаване на производителността.

Благодарение на тази технология ще е възможно да се съхранява приблизително двойно повече енергия спрямо конвенционалните оловно-кисели батерии със същите размери. Това означава, че техниката ще може да работи в продължение на две смени с едно зареждане, а в почивките операторите ще имат възможност да направят кратко междинно зареждане, без това да оказва негативно влияние върху живота на батерията. Системната връзка между електронните компоненти на машината, батерия и зарядното устройство осигурява висока безопасност и предпазва батерията от дълбоко разреждане или претоварване.

В действителност компаниите, които разчитат на складова техника ще извлeкат още по-големи ползи, тъй като за новата серия машини няма да е нужно да се оборудва отделно специално помещение за зареждане  и машината може да бъде зареждана навсякъде в склада без наличието на вредни изпарения. Нещо повече, литиево-йонните батерии се зареждат значително по-бързо от конвенционалните и консумират по-малко енергия при заряд, а също така и нямат нужда от обслужване.

Новите електрически палетни колички Linde T16 – T20 ще се предлагат с 86-Ah  батерии а пълното зареждане ще отнема само около 90 мин, а междинно зареждане за 30 мин. осигурява 60% от пълния капацитет на батерията. Мощността на електрическия мотор също е подобрена чувствително – 1.97 kW, с помощта на което се увеличава и производителността, без това да оказва влияние на продължителността на работа.

В началото на 2015 г. се очаква да бъдат пуснати в производство и още редица нови модификации на съществуващите складови машини Linde, оборудвани с новата литиево-йонна технология : Електрически палетни колички с платформа за оператора Linde T20-T24 AP/SP ; Комисионер за хоризонтален ордър-пикинг Linde N20 ; Електрически влекачи Linde P30C и P50C.

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard