Какво говори конкуренцията на Линде в България

При проучване на пазара на подемно-транспортна техника се сблъскваме с изключително голям поток от информация (различни марки и модели машини - нови, рециклирани, употребявани, гаранционни условия, лизинг, различни цени и други). Клиентът лесно може да се обърка или да бъде подведен. Много често липсата на аргументи от страна на конкуренцията срещу марката Linde се замества с невярни или измислени твърдения.
Ето някои от тях:

Tвърдение 1 - Сервизът на Линде е много скъп.

Ако предположим, че наистина сервизът при Linde е по-скъп както се твърди, то тогава излиза, че всички клиенти на Linde заплащат първо по-висока цена при покупката на машината и второ по-висока цена за сервизирането й през годините. Считате ли, че такива клиенти са фирми като Кауфланд, Метро, Кока Кола, Кнауф, Загорка, Каменица, Карлсберг, Итонг, Нестле, Крафт Фуудс, Софарма и други
Фактите също говорят за липсата на логика в това твърдение :

  • Сервизните интервали при Linde са удължени и техническите обслужвания са от 2 до 5 пъти по-малко отколкото при другите марки подемна техника.
  • Хидростатичното задвижване на Линде е с много по-дълъг живот спрямо хидродинамичната предавка на конвенционалните кари – при Линде ресурсът е средно 20 000 отработени мото-часа без ремонт , а при останалите карите с ХДП за този период са нужни от 3 до 7 подмени или ремонти на ХДП. Освен това при конвенционалните кари има наличност на спирачна система, чийто накладки се подменят много често – още един консуматив, който отсъства при Линде и това спестява средства.
  • При хидростатичното задвижване двигателят на машината работи на разтоварен режим, което го предпазва от чести ремонти, удължава живота му и намаля сервизните разходи.

За да сравните конкурентните оферти изискайте сервизните ставки и на другите доставчици. Мотокар Сервиз предварително дава на клиентите си информация за цената на сервизните услуги и техническите обслужвания. Има фирми, които няма да Ви дадат тази информация под предтекст, че е фирмена тайна.
Нима клиентите на Линде просто харчат излишно?

Tвърдение 2 - Останалите марки кари са със същото качество, но на по-ниска цена.

Има разлика в качеството между Linde и останалите марки. Доказателство за това е, че не случайно всички доставчици се сравняват с еталона за качество, а именно Linde. Те често твърдят, че машините, които предлагат са със същото толкова добро качество както Линде, а не примерно както някой друг. Действителността разбира се е напълно различна – много от тях търсят употребявани машини Linde, за да ги препродават – дали тогава отново ще Ви посъветват, че няма смисъл да ги купувате ? Някои от доставчиците и търговците дори стигат още по-далеч – заблуждавайки в онлайн-пространството клиентите, че са доставчици на Linde-техника или дори представяйки се за Мотокар Сервиз Терзиеви и Узунов ООД – официалният представител на Linde Material Handling в България. Ако мислите, че това звучи невероятно може да се уверите сами, вкарвайки в интернет-търсачката Google думи като Мотокар Сервиз, Мотокар Сервиз – Терзиеви и Узунов ООД или дори просто мотокари Линде.
Едва ли ако беше така едни от най-големите потребители на кари и складова техника щяха да използват Линде (Кауфланд, Метро, Кока Кола, Кнауф, Загорка, Каменица, Карлсберг, Итонг, Нестле, Крафт Фуудс, Софарма), а в действителност и много други фирми разчитат на надеждността и ниските експлоатационни разходи, които получават чрез покупката на Линде. Неслучайно могат да бъдат срещнати машини Линде, които са отработил над 30 000 мото-часа, което се равнява на 1 200 000 пропътвани км с автомобил
Също така и фактите сочат, че Линде е номер едно по производителност и икономичност – през 2009 г Линде получи сертификат от TÜV NORD за технически и научно доказана най-добра производителност и качество в работния цикъл.

Tвърдение 3 - От Линде предлагат рециклирани машини за новопроизведени.

Факт е, че фирма Мотокар Сервиз, благодарение на дългогодишния си опит и професионализъм, извършва качествено и надеждно рециклиране на машини Линде. Готовите рециклирани кари Linde се търсят и се изнасят за много страни в Европа.

Въпреки, че рециклираните машини приличат на нови и са с доста по-добро качество от някои други новопроизведени марки на пазара няма как клиентът да бъде заблуден ( а ние и не искаме никого да заблуждаваме). Колкото и добре да е рециклирана една машина винаги си личи, че тя не е нова. За да изглежда наистина като новопроизведена, то трябва да бъдат подменени повече от 90% от частите и агрегатите й. При това положение цената на машината ще надвиши дори тази на нова машина и това ще обезсмисли и направи излишна самата рециклация.

Също така винаги има начин да се изискат съответните документи, удостоверяващи датата на производство на машината.

Ние от Мотокар Сервиз нямаме намерение да занижаваме качеството на рециклираните от нас мотокари и те ще продължат да доближават външния вид и техническите параметри на нова техника.

Tвърдение 4 - Хидростатичното задвижване на Линде е забранено.

Това твърдение не е вярно. Доказателство за това е фактът, че Linde-хидростатика се използва и внедрява в строителните, селскостопански и други индустриални машини произведени от фирми лидери в своя бранш.

АКО ВСЕ ОЩЕ ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ И СЕ КОЛЕБАЕТЕ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ МОЖЕ ДА ОСТАВИТЕ ВАШИЯ ВЪПРОС ИЛИ КОМЕНТАР И НИЕ ЩЕ ВИ ОТГОВОРИМ!

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Онлайн поръчка

Онлайн поръчка

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard