Ергономично управление – без волан

Linde Steer Control.

Зад името се крие нов тип електрохидравлична кормилна система, вместо класически волан. Ръката на водача лежи върху подлакътник. Мотокарът се управлява с лявата ръка, чрез интегрирано мини-колело или джойстик. Предимството на тази допълнителна опция е, че работата в машината е по-спокойна, а водачът остава концентриран и продуктивен за по-дълъг период от време.

Ръцете на водача са удобно разположени на подлакътник. Дясната ръка насочва мачтата и вилиците, докато лявата управлява движението в завоите. По този начин се намаляват движенията на тялото и се облекчава натоварването на водача.

Основно предимство: По-голяма лекота при работа

Системата за кормилно управление на Linde се основава на технологията за кормилно управление. Командите за управление от водача се преобразуват в електрически сигнали и се препращат към хидравличните задвижващи механизми. Усъвършенствана концепция за безопасност гарантира безпроблемната работа на системата за управление. Електрическото управление на колелата разкрива нови функционални възможности: Например, водачът на мотокара може да управлява превозното средство още по-прецизно с помощта на системата за управление на управлението Linde, тъй като управлението реагира повече или по-малко чувствително в зависимост от скоростта на превозното средство.

За да оцени ергономичните предимства на Linde Steer Control, Linde MH проведе потребителско проучване тази пролет в сътрудничество с RWTH Aachen University и fka GmbH. Фокусът беше върху степента, до която новите концепции за управление намаляват движенията на тялото на водача и водят до намалено напрежение на ръцете и раменете. По време на проучването участниците в теста, на възраст между 19 и 67 години, са притежавали шофьорски книжки за мотокар поне три години и са използвали мотокара ежедневно като част от професията си. Използвана е специална камера за записване на обхвата на движение на рамото, лакътя и китката и след това анализирана. Заключението: Използването както на мини-колелото, така и на джойстика води до по-малко движение на ставите в рамото и лакътя в сравнение с конвенционалния волан. 

Linde Хидростатика

Linde Хидростатика

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Безопасност Linde

Безопасност

Linde Connect

Linde Connect

Машини с горивна клетка

Машини с горивна клетка

Linde Safety

Linde Safety Guard