Linde – хидростатика – 50 години от създаването на технология номер 1 в каростроенето

Тази година се навършват  50 години откакто Linde патентова изобретението, което направи германския производител на кари номер едно в Европа за последния половин век. Подемно-транспортните машини с хидростатично задвижване се превърнаха в отлично решение за нуждите на бързо-развиващата се индустрия и за обработване на все по-големи количества товари. Успехът и превъзходството на Linde през годините и днес се поддържа от екипите от висококвалифицирани специалисти и изследователи, които развиват и усъвършенстват хидростатичното задвижване, чиято технология редица компании се опитват да копират.

Тайната на уникалната технология

Linde HydrostaticМеханизмът на хидростатичното задвижване функционира опростено , но същевременно е максимално ефективен – двигателят задвижва само 1 аксиално-бутална помпа, която изпраща хидравлично масло под налягане към всеки от двата хидромотора на задвижващите колела. Двойният  Linde педал управлява посоката на движение на кара напред и назад. Ако педалът се освободи , машината спира - липсва спирачната система с нейните компоненти – спирачна течност, накладки, спирачни цилиндри – следователно отпадат разходите за поддръжката й. Налягането на маслото подава равномерно захранване чрез хидромоторите към двете колела. В резултат на това няма както диференциал, така и ХДП (хидродинамичен предавател). Няма допълнителни разходи за сервиза и поддръжката им. Средната продължителност на живота на хидростатичното задвижване преди основен ремонт е над  20 000 мото-часа. А освен здравина и издръжливост, то осигурява и благоприятна среда на работа на двигателя и го предпазва от претоварване. Благодарение на хидростатиката той работи на по-ниски обороти и спомага за икономичния разход на гориво.

Икономичност и производителност

Хидростатичното задвижване на Linde позволява машината да бъде натоварвана максимално продължително време при тежки условия, като същевременно експлоатационните разходи остават далеч по-ниски в сравнение с другите кари. Именно затова подемно-транспортните машини с марката Linde са с доказано най-висока производителност. При хидростатиката няма триене на метал в метал, следователно няма износване, не са необходими ремонти или подмяна на агрегати за разлика от друг вид машини задвижвани с ХДП . Благодарение на хидростатичното задвижване оперативните разходи на всеки газокар или мотокар Linde намаляват значително, водачите повишат работната си ефективност, времето за обработка на товарите се съкращава и размерът на машинния парк да се редуцира.


Linde Хидростатика

Linde Hydrostatic

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Електрически камиони

Goupil електрокамиони