Подпомагане на ефективността на продуктовата логистика

Linde Material Handling представи свой логистичен влак – един нов продукт създаден да подобри продуктовата логистика на последното изложение LogiMAT 2011.

 

Логистичният влак на Linde представлява влекач Linde P 50 C с 5 тона сила на теглене, включително оперативната част, така и „интелегентни” товарни ремаркета състоящи се от стоманена рамка със шест колелца, тиха, екологична електрическа система за палетните рамки (т.нар. колички) и лост с теглич. Операторът може да плъзга пълните кошници върху ремаркето с натискане на един бутон. След това количката се спуска на мястото си и се плъзва върху желаната повърхност. По време на „пътуването” си логистичният влак може да обслужва няколко точки на товарене и разтоварване.

Логистичният влак на Linde дава възможност на компаниите с продуктова логистика да постигнат по-добри резултати и да увеличат транспортните си обеми. Това се дължи на подобрените логистични процеси, които дават възможност дори на по-малки пакетни единици да бъдат доставени с доста по-голяма честота по добре познатите методи „just-in-time“ и „just-in-sequence“ типични в производствените процеси.

Логистичният влак на Linde осигурява по-постоянен и регулярен поток на материали и суровини към и от поточната линия. По този начин се налагат по-малко “пътувания” в помещенията за сглобяване благодарение на едновременното зареждане на няколко колички в логистичния влак. В допълнение на това намаляването на инциденти също може да бъде сметнато като предимство, тъй като логистичния влак е свързан с еднопосочна система за движение. Това позволява по-тесни коридори и завои и повече място за процесите, които носят печалба. Системата за непрекъснати доставки е свързана с логистичния влак и допълнително синхронизира доставката и потреблението по систематичен начин.

Linde P50C е компактен влекач начело на логистичния влак и се задвижва от мощен 3 kW AC (асинхронен) електромотор и е конструиран специално за работа в тесни коридори. Ремаркетата на логистичния влак са създадени за дългосрочна употреба и стабилност. Като резултат от методите на конструиране са използвани огънати стоманени профили за повдигащото устройство за товар и контейнерните колички, а най-добра защита е постигната при зареждане на материали за транспорт, при което износването на колелата и нараняването на пода биват избегнати. Ремаркетата включват централна кормилна ос с допълнителни колелца, които могат да пренасят контейнери с размери 1200 x 800 mm, 1200 x 1000 mm или 1000 x 600 mm. Товароподемността на ремаркетата е около 1000 kg (мод. LT 10) или 1600 kg (мод. LT 16) на позиция. Повдигащото устройство се управлява електронно и е много тихо. Благодарение на наподобяващите ЖП вагони логистичният влак има малък радиус на завиване. От съображения за сигурност влакът е електрически изолиран когато количката е спусната. Логистичният влак е гъвкав благодарение на възможността си да се адаптира спрямо различен тип контейнери или начини на превоз и товар.

Логистичния влак на Linde Material Handling предлага на клиентите инструментът, от който те се нуждаят за да организират тяхната производствена логистика използвайки най-модерни технологии.” – каза Ралф Дингелдайн, оглавяващ отдел „Нови машини” на Linde MH когато коментира разработката. „Нашето решение позволява да се постигне първостепенната цел за безпроблемен производствен процес. В същото време логистичния влак повишава безопасността при транспорт на товари като в същото време намалява броя на машините и операторите, които са необходими.” – добави той.

Всеки елемент от логистичния влак е интензивно тестван в тестовите лаборатории на Linde MH в завода в гр. Ашафенбург, Германия. „Ние вече го използваме за повторни или директни поръчки на поточната линия” – каза Лекзандър Шмидт, продуктов менидьър. „В бъдеще всички нужни материали ще бъдат доставяни на база “milk-run” принцип и ще се поставят директно на товарните колички, за да могат те да доставят материалите до поточната линия на база ‘just-in-sequence’”. Използването на товарач, рамков контейнер или количка елиминира нуждата от допълнително оборудване на товаро-разтоварната станция. Нужните материали просто се преплъзват до желаната позиция. Същият логистичен влак може да се използва за доставка на материали и за извозва празни опаковки.


Резервни части

Linde Хидростатика

Linde Hydrostatic

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Инвестираме ли правилно?

Инвестираме ли правилно?

Референции

референции Linde

Електрически камиони

Goupil електрокамиони

Пелети

Пелети​​