Нов модел електрокари Linde с товароподемност от 6 до 8 тона

Linde Material Handling официално пусна в производство за първи път серия от тежкоподемни електрокари Linde E60 – E80, с товароподемност от 6 до 8 тона, както и усилена версия Linde E80/900 с товароподемност 8 тона при 900 мм център на разстояние на товара. Най-тежкият модел електрокар на европейския първенец в областта на подемно-транспортната техника беше показан тази година на изложението  "World of Material Handling"  в Майнц.

В много от съвременните компании електрическите подемно-транспортни машини се превърнаха в най-доброто решение за инвестиция в интралогистиката, благодарение на икономичността си и липсата на емисии. Успоредно с това , в последните години нарастна и нуждата от обработване на все по-тежки товари и така се роди новия продукт в портфолиото на Linde.

За безпроблемното транспортиране и повдигане на товари машините се захранват с 80-волтови батерии и са снабдени с два мощни херметически затворени, задвижващи АС-мотора, които са интегрирани в предния мост. Електрокарът разполага с необслужваеми спирачки в маслена вана и използва регенеративната енергия от асинхронните мотори, за да спира без консумация и да дозарежда батерията. Хидравличните мотори за повдигане на товара са също асинхронни и отново два на брой, с мощност 21 kW всеки. Въпреки мощността си, машината е изключително тиха и маневрена с радиус на завиване около 3,0 м, а различните програмирани режими на работа я правят оптимално икономична и ефективна.

Новият модел може да се оборудва с всички системи за производителност  и сигурност, които са внедрени и в другите серии на електокарите Linde, ограничавайки максимално риска от аварии : автоматична паркинг спирачка, ограничаване на скоростта в завой - Linde Curve Assist , суперпрезцината система за управление на хидравликата с джойстик – Linde Load Control; отброяване на оставащото работно време на батерията, което я предпазва от дълбок разряд ; най-високо ефективната сигнализационна системата за безопасност Linde Blue Spot, както и активната вентилация за отвеждане на изпаренията при зареждане на батерията.


Linde Хидростатика

Linde Hydrostatic

Прикачни устройства

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Електрически камиони

Goupil електрокамиони