Ново поколение складова подемно-транспортна техника Linde

На изложението CeMAT в Хановер се състоя премиерата на новото поколение електрическа складова техника Linde. Машините от серията “Еpion” са създадени за приложение в света на интралогистиката и се отличават с редица уникални нововъведения.

Абсолютната новост при тях е концепцията „Plug-and-Play” , която е заимствана от произвдоството на уреди като електрически бормашини и отвертки със сменяеми приставки  и се използва за първи път в областта на складовата техника. Накратко тя включва едно електрическо устройство, на което може да се монтират различни приставки и то да се трансформира от електрическа палетна количка в електрически стакер с повдигане на палети във височина или пък в електрически влекач, на който да бъде окачено малка платформа за транспортиране на товари. Така можете да имате няколко машини в една. Инвестицията в “Epion“ е изключително изгодна, тъй като, закупувайки веднъж устройството, собственикът може да го дооборудва когато пожелае с приставки по негов избор, вместо да закупува цяла отделна машина за работата, която трябва да върши.

Друга изключителна новост е и фактът, че за първи път Linde интегрира  литиево-йонна батерия в складовата техника. Освен, че разполагат с по-дълъг живот от конвенционалните оловно-кисели батерии, литиево-йонните са по-екологични – те нямат нужда от обслужване, не отделят вредни изпарения по време на зареждане и подлежат на рециклиране. Не на последно място батерията на “Epion“ достатъчно лека и малка, за да се сменя на ръка за изключително лесно, а благодарение на литиево-йонната технология, машината не се нуждае от специално обособено зарядно помещение, а може да бъде зареждана свободно в мрежата на всяко удобно място. Продължителността на зареждане на батерията до максимум е само 90 минути, но при липса на време дори и да не бъде заредена напълно, това не влияе отрицателно върху нейният живот.

“Еpion“ е оборудван с променливо-токов (АС)  електромотор интегриран в задвижващото колело. Функциите повдигане и движение на новият модел се извършват изцяло по електрически път . Управлението се осъществява с една ръка посредством мултифункционален джойстик. Машината е изключително ефективна и в тесни пространства, тъй като може да бъде контролирана и чрез дистанционно управление.


Резервни части

Linde Хидростатика

Linde Hydrostatic

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Инвестираме ли правилно?

Инвестираме ли правилно?

Референции

референции Linde

Електрически камиони

Goupil електрокамиони

Пелети

Пелети​​