Доставен е контейнеровоз (ричстакер) Linde в Пристанище Бургас

Ричстакерът Linde товари контейнери в Бургас

Първият за България 45 тонен ричстакер с марка Линде бе доставен в Пристанище Бургас. Контейнеровозът е с телескопична повдигателна уредба за обработка на 20 и 40 – футови контейнери.

Този модел ричстакери обработват товари в някои от най-големите пристанища в света и са предпочитани заради тяхната по-голяма производителност, стабилност, ергономичност и рентабилност. Причина за това са уникалните технически възможности на машината – по-голяма бързината и по-ниски оперативни разходии в сравнение с всички останали подемно-транспортни средства за обработка на контейнери. Ричстакерът може да транспортира, товари и разтоварва контейнери от и на камиони. Освен това складира пълни и празни контейнери като ги подрежда до 6 един върху друг под формата на блокове. Телескопичната повдигателна уредба позволява вземането на контейнери „през ред”.

Друго съществено предимство на ричстакера е изключителната му мобилност – той може да работи както на сушата, така и на борда на товарен кораб. Максималната товароносимост на машината е 45 тона. Силата и бързината й се дължат на 6-цилиндровия дизелов двигател Cummins с мощност 246 kW и обем 11 000 cm³.

Стандартно, операторската кабина на машината е оборудвана с мултифункционален дисплей, който дава информация за състоянието на машината и на товара във всеки един момент. Високоехнологичните системи за управление следят за правилната и безопасна работа. Те информират оператора за важни параметри като теглото на товара, ъгъла на позициониране на спредера (рамото) на телескопичната повдигателна уредба и др.

За по-голяма ергономичност, комфорт за оператора и сигурност при работа ричстакерите Линде се предлагат със затворена и отопляема кабина с чистачки, подгряване на седалката, опция за разскрежаване на предното стъкло, което дава по-добра видимост, климатик и други екстри.


Резервни части

Linde Хидростатика

Linde Hydrostatic

Прикачни устройства

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Инвестираме ли правилно?

Инвестираме ли правилно?

Референции

референции Linde

Електрически камиони

Goupil електрокамиони

Пелети

Пелети​​